Praktische informatie

Specificaties voor het aanleveren van 3D bestanden:
QS graphics kan deze standard 3D-bestandsformaten verwerken: .stl (monochroom), .3ds (full color), .wrl (full color) en .skp(full color). In de meeste gevallen kan u die zelf aanmaken met uw CAD-pakket met de functie “Export”. Hulp of advies nodig bij het aanmaken van uw 3D bestanden? Contacteer ons, wij maken u graag wegwijs.

Tips om de doorlooptijd van uw prints te minimaliseren en een goede printkwaliteit te garanderen:

  • Elk oppervlak dat u tekent dient aan een ander vast te zitten, ook de details in het model.
  • Voor niet-dragende delen is de minimale dikte 0,5mm, voor het dragen van een klein beetje gewicht 1,25mm. Waar het model vastgepakt wordt of bij dragende delen van de print, gaat u best tussen de 3mm en 5mm
  • U controleert best of de dichtheid van de polygonen hoog genoeg is, anders zal de printer een veelhoek printen in plaats van een cirkel.
  • De maximale printgrootte per onderdeel is 254mm x 381mm x 203mm, anders kan het model verdeeld worden over meerdere printruns.
  • Bij het verbinden van verschillende (bewegende) onderdelen is een minimale tolerantie nodig tussen de 2 onderdelen (minimaal 0,6mm).

Uiteraard beoordelen wij altijd uw model en zullen we het aanpassen waar nodig om een zo goed mogelijke kwaliteit van het resultaat te hebben.

Roept het bovenstaande vragen bij u op? Wij beantwoorden ze met plezier en enthousiasme.

site by Nadruk